ALİ AY'DAN 'ADAYLIK' AÇIKLAMASI


Yayınlanma 05 Şubat 2018, Pazartesi 04:30:06
Güncelleme 05 Şubat 2018, Pazartesi 04:30:06
BursaspordaBugün

Ali Ay, kongre, mali durum, oyuncular, transfer ve gelecek sezon için Olay Spor'a önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Ali Ay, “Eğer aday olma kararı verirsem yönetim kurulu listemi de büyük ölçüde değiştiririm. Bırakırsam Bursaspor'u iyi ellere bırakmam lazım” diye konuştu.

Bursaspor Başkanı Ali Ay kendi ve takımın geleceği ile ilgili gelişmeleri Olay Spor'a değerlendirdi. Son dönemde sıkıntılı günler geçirdiklerini ifade eden Ali Ay, “Son 3 haftadır üzerimize çok gelindi. Çok şeyler yazıldı çizildi. Açıkçası bunlar beni çok üzdü. Ben eleştiriye açık bir insanım. Tabi ki eleştiri olacak. Ama takımın bulunduğu durum ortada. Bunu gözeterek yorum yapmak lazım. Tüm takımlar kadrolarını güçlendirdi. Her maç çok zor geçiyor. Bakın Gençlerbirliği gitti Fenerbahçe ile berabere kaldı. Her takım her takımı yenecek güçte. O yüzden ben sağduyu bekliyorum. Çok daha iyi duruma geleceğimize inanıyorum. Bundan bir şüphem yok. Sakatlıklar da belimiz büktü” dedi.

KAYBETMEMİZİ İSTEDİLER

Beşiktaş karşısında takımın iyi bir performans gösterdiğini belirten Başkan Ay, “Beşiktaş maçı öncesi hocamızla birlikte oyuncularla konuştum. Camiamızın, taraftarlarımızın nasıl futbol istediğini kendilerine bir kere daha anlattım. Sağ olsunlar onlarda yüzümüzü kara çıkarmadılar. Galibiyeti kaçırdık ama iyi futbol ortaya koyduk. Şunu da söylemeden geçmeyeyim. Taraftarlarımızı tenzih ediyorum. Ama camiamızın bir kesimi bu maçı kaybetmemizi istedi. Üzülerek bunu söylüyorum. Bu nasıl Bursaspor sevgisi anlamış değilim” diye konuştu. 

GELECEK SEZONUN TAKIMINI KURUYORUZ

İzledikleri transfer politikası ile ilgili de konuşan Başkan Ay, gelecek sezonu işaret etti. Ali Ay, “Biz tranfer yaparken yalnız bu sezonu düşünerek yapmadık. Gelecek sezonun takımını kuruyoruz. Aldığımız oyuncular takıma katkı koyacaklardır. Bunun da ışığını gördük. Görüştüğümüz, söz aldığımız oyuncular da var. Biz devam etmesek bile gelecek yönetim için de bu bir avantaj. Gelecek ve gidecek oyuncular da zaten büyük ölçüde belli. Sıkıntılar oldu ama biz doğru yoldayız. Hocamıza güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

KARARIMI AY SONUNDA VERECEĞİM

Mayıs ayında yapılacak Bursaspor Genel Kurulu'nda aday olup olmayacağıyla ilgili de konuşan Ay, “Kararımı bu ay sonunda vereceğim. Eğer aday olma kararı verirsem yönetim kurulu listemi de büyük ölçüde değiştiririm. Sportif ve ekonomik anlamda yaptıklarımız var, yapamadıklarımız var. Ama işler yoluna girmeye başladı. Şunu da iyi analiz etmekte fayda var. Aday olacak ismin ve yönetiminin Bursaspor'u nerelere getirebileceğine bakmak lazım. Bırakırsam Bursaspor'u iyi ellere bırakmam lazım” ifadelerini kullandı.

SÖZ VERDİM TUTTUM

Oyuncuların ekonomik olarak bir sıkıntı yaşayıp yaşamadıkları ile ilgili soruya da Ali Ay'ın cevabı dikkat çekiciydi. Ay, “Evet sıkıntılarımız var. Kulübü düzlüğe çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ama çok destekte bulduğumuz söylenemez. Allah Bursaspor'un yardımcısı olsun. Ama oyunculara ödemeler konusunda ne söz verdiysem tuttum. Gidin sorun. Zaten onlar da benden söz istiyorlar. Biliyorlar ki paraları zamanında ödenecek. Ben eski başkanlar gibi değilim” dedi.

Şartları kabul ederse sözleşmesini uzatırız

Şili'de bel fıtığı ameliyatı olduktan sonra Bursa'ya dönen fakat TFF'ye ismi bildirilmeyen Cristobal Jorquera ile ilgili de konuşan Başkan Ay, “Sözleşmesi sezon sonunda bitecek. Zaten iyileşmesi de nisan ayını bulacak. O yüzden böyle bir karar aldık. Eğer bizim şartlarımızı kabul ederse sözleşmesini uzatırız. Ama bu şartlarda mümkün değil” şeklinde konuştu.

Yeşil Bursa ne olacak?

3. Lig'de mücadele veren ve alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Yeşil Bursa'nın bulunduğu duruma çok üzüldüğünü dile getiren Ali Ay, “Bu hafta içerisinde oturup konuşacağız. Yola nasıl devam edeceğimizin kararını vereceğiz. İşimiz zor” dedi.

 


Kaynak: olay.com.tr






BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
KAÇ PUAN TOPLARIZ?
Yayınlanma 05 Şubat 2018, Pazartesi 04:30:06
BursaspordaBugün