ALİ AY: YABANCI SAYISI AZALTILSIN


Yayınlanma 28 Mart 2017, Salı 08:03:52
Güncelleme 28 Mart 2017, Salı 08:03:52
BursaspordaBugün

Bursaspor Başkanı Ali Ay, yabancı oyuncu sayısının azaltılması konusunda TFF Başkanı Yıldırım Demirören'le aynı görüşte olduğunu söyledi. Ali Ay, "Biz altyapıya önem veren bir kulübüz. Neden benim oyuncum kenarda otursun? TFF yabancı sayısını kademeli olarak 8'e düşürsün" diye konuştu.

Bursaspor Başkanı Ali Ay, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in yabancı oyuncu kuralıyla ilgili yaptığı çıkışı Bursa Hakimiyet'e değerlendirdi. Demirören'in, "Yabancı sayısını azaltmamız ve Türk futbolcuların önünü açmak için yerli sayısını artırmamız gerektiğine inanıyorum. Kulüpler Birliği bunu kabul ederse, yabancı kuralını kaldırırız" açıklamaları üzerine Ali Ay, "Benim görüşüm de yabancı oyuncu sayısının azalmasından yana. Hatta bu konuda Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta da telefonla aradı ve fikrimi sordu. Bu konuda Sayın Demirören'le aynı görüşü paylaşıyorum" dedi.

UEFA GÖZ AÇTIRMIYOR

Bu konudaki düşüncelerini detaylandıran Bursaspor Başkanı Ali Ay, "Yabancı oyuncu sayısına Finansal Fair-Play kuralları çerçevesinde bakıyorum. Bu konuyu ticari ve altyapımızı göz önüne alarak değerlendiriyorum. Biz altyapısına değer veren bir kulübüz. Niye benim altyapımdan yetişen oyuncu kenarda otursun? Kulüpler kötü niyetli yöneticilerin eline düşerse yabancı oyuncuya gidecek paraları düşünebiliyor musunuz? Bugüne kadar sistem o kadar kötü gitmiş ki 500 bin Euro'luk yabancı oyuncuya 2 milyon Euro verildiğinden kulüpler batmış. UEFA şimdi göz açtırmıyor. Finansal Fair-Play kurallarına uymak zorundayız" diye konuştu.

VİDEO HAKEM KESİNLİKLE BAŞLAMALI

Sözlerini, "Yöneticilerde kötü niyet olmasa yabancı oyuncuyu isterseniz sınırsız yapın" şeklinde sürdüren Ali Ay, "Federasyonun yabancı oyuncu sayısını düşürme fikrini benimsiyorum ama atacağı adımlarda da kulüplerin fikrini almasını istiyorum. Kulüplerin sözleşmesi devam eden yabancı futbolcusu var. Bu nedenle kulüpler zor durumda bırakılmamalı ve sayı kademeli düşürülmeli. Yabancı oyuncu sınırı da 8 olarak kabul edilmeli" ifadelerini kullandı. Ali Ay, denemelerine başlayacak video hakem uygulaması hakkında da, "Kesinlikle olması lazım. Bu sene hakem hatalarından en çok bizim canımız yandı" şeklinde görüş belirtti. 


Kaynak: Bursahakimiyet.com.tr






BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
BURSASPOR'DA BİR GÜNLÜK İZİN BUGÜN BİTİYOR
Yayınlanma 28 Mart 2017, Salı 08:03:52
BursaspordaBugün