ALİ AY: 'IVAN ERGİÇ GELMEYECEK'


Yayınlanma 14 Nisan 2017, Cuma 07:41:33
Güncelleme 14 Nisan 2017, Cuma 07:41:33
BursaspordaBugün

Bursa Hakimiyet'e konuşan Ali Ay, acil olarak 20 milyon TL'ye ihtiyaçları olduğunu söyledi. Gündemdeki birçok konuyu değerlendiren Ali Ay, Mutlu Topçu ile devam etmek istediğini, Ivan Ergiç'in de gelmeyeceğini açıkladı.

Bursaspor Başkanı Ali Ay, göreve geldiğinden bu yana belki de en sıkıntılı günlerini yaşıyor. Ali Ay maddi krizle boğuşken, ödemelerin birikmesi Yeşil Beyazlı kulüpte stres oluşturuyor. Ali Ay Bursa Hakimiyet'e içini döktü, kullandığı ifadeler dikkat çekti. Maddi destek alamadığından yakınan Ali Ay, "Üzülüyorum elbette, ben alışık değilim böyle durumlara. Kimsenin kafasına silah dayayarak para isteyemeyiz ki. Ödemeler birikti. Şu an için acil olarak 20 milyon liraya ihtiyacımız var. Bunlar, futbolcuların birikmiş alacakları, başta Dzsudzsak'ın olmak üzere birkaç menajer, vergi taksiti ve personel maaşı. En çok da personel maaşlarını ödeyememek içimi acıtıyor. Şu an 1,5 ay gecikmeli gidiyoruz. Ama hafta başına kadar personel maaşlarını ödeyeceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

IVAN ERGİÇ GELMEYECEK

Gündemdeki diğer gelişmelerle ilgili de konuşan Ali Ay, merak edilen sportif direktörlük konusuna da açıklık getirdi. Bu görev için adı geçen Ömer Erdoğan'la görüştüğünü belirten Ali Ay, "Ömer'le bir görüşmem oldu. Tuzlaspor'un yöneticisi. 3 maçı daha var. Ondan sonra bir kez daha görüşeceğiz. Benim için bu görevde olmazsa olmazım dürüst ve namuslu birinin olması. Belki yurtdışından da biri olabilir" yorumunda bulundu. Ivan Ergiç'in sportif direktör olmayacağını ifade eden Bursaspor Başkanı Ali Ay, "Ergiç'le bir kez görüştük. Sonra bir geri dönüş olmadı. 5 yıldır futboldan uzak. O görüşmede annesinin rahatsızlığını ileri sürdü. Bir daha de kendisiyle görüşmedik" dedi. Ali Ay, ayrıca sportif direktör için de hata yapmamak adına çok aceleci davranmayacağını söyledi.

BAŞKA ANTRENÖR TÜY MÜ DİKECEK?

Yeni sezonda teknik direktör Mutlu Topçu ile devam edip etmeyeceği yönündeki sorumuza Ali Ay, "Ben Mutlu Topçu'nun kalması taraftarıyım. Bunu da canı gönülden söylüyorum. Mutlu Topçu'dan çok memnunum. Çok çalışkan, beyefendi bir teknik direktör hem de Bursalı. Başka bir teknik direktör gelse ne yapacak? Tüy mü dikecek" sözleriyle yanıt verdi.

GİDECEK KALACAKLAR AKHİSAR'DAN SONRA

Akhisar Belediyespor ile önümüzdeki hafta oynanılacak maçtan sonra takımla ilgili önemli kararlar alacaklarına vurgu yapan Bursaspor Başkanı Ali Ay, "Yeni sezonun planlamasıyla ilgili kararımızı Akhisar ile oynayacağımız maçtan sonra netleştireceğiz. Kadro yapılanması o zaman başlayacak. Hangi oyuncuyla devam edeceğiz, kimlere gitmelerini söyleyeceğiz, hepsi o zaman netleşecek. Kadromuzda yeni bir yapılanma olacak" dedi.

TRANSFER BÜTÇESİ BELİRLEMEDİM

Yeni sezon için scout ekibinin araştırmalarını sürdürdüğünü ifade eden Başkan Ali Ay, "Arkadaşların çalışmaları sürüyor. Kendilerine maliyeti düşük, 4-5 fizik kapasitesi güçlü oyuncu bulmalarını söyledim. Onlar bizle bilgileri paylaşacaklar. Bizim için maliyet çok önemli. Ama henüz transfer için bir bütçe belirlemedim" diye konuştu.

BENİM NİYE HABERİM YOK?

Son dönemde takımın iki önemli ismi ve kaptanı Pablo Batalla ile Harun Tekin'in önümüzdeki sezon Bursaspor'dan ayrılacaklarına yönelik ortaya atılan iddialara da yanıt veren Ali Ay, "Bunları konuşuyorlar da Harun ve Batalla'nın Bursaspor'dan ayrılacaklarından benim niye haberim yok? İkisinin de sözleşmesi bizim elimizde. Harun'la daha yeni sözleşme uzattık. Onların durumu hakkında söz sahibi biziz" sözleriyle tartışmaya son noktayı koydu


Kaynak: Bursahakimiyet.com.tr






BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
BURSASPOR, GELİŞİM KOLEJİNİN KONUĞU
Yayınlanma 14 Nisan 2017, Cuma 07:41:33
BursaspordaBugün