ADAYLARIN DİKKATİNE!


Yayınlanma 09 Mayıs 2018, Çarşamba 04:30:06
Güncelleme 09 Mayıs 2018, Çarşamba 04:30:06
BursaspordaBugün

Başkan adayları için kritik tarih 12 Mayıs. Noter onaylı 100 genel kurul üyesinin imzasını ile adaylık dilekçesi verilecek.

Cumartesi günü verilecek listelerde 13 asil ve 6 yedek yönetim kurulu üyesi, 3 asil ve 3 yedek üyeden oluşan disiplin kurulu, 3 asil ve 3 yedek üyeden oluşan denetleme kurulu, 4 asil ve 4 yedek üyeden oluşacak federasyon delegeleri olacak. 

Sıkıntılı bir sürecin ardından ligde kalmayı garantileyen Bursaspor'da gözler kongre'ye çevrildi. 19-20 Mayıs çoğunluk sağlanmaz ise 26-27 Mayıs tarihlerinde Bursa Büyükşehir Stadı'nda yapılacak yeşil beyazlıların Olağan Genel Kuruluna geri sayım sürüyor. Başkan adayları için kritik tarih 12 Mayıs. Adaylar noter tastikli 100 genel kurul üyesinin imzası ile adaylık dilekçesini ve listelerini cumartesi günü Özlüce'de Divan Başkanlık Kuruluna verecek. 

DEĞİŞİKLİK YAPILMAYACAK

Bu listelerde 13 asil ve 6 yedek yönetim kurulu üyesi, 3 asil ve 3 yedek üyeden oluşan disiplin kurulu, 3 asil ve 3 yedek üyeden oluşan denetleme kurulu, 4 asil ve 4 yedek üyeden oluşacak federasyon delegeleri olacak.

Bu arada denetleme kurulu için bağımsız adaylar da başvurularını yine Divan Başkanlık Kuruluna yapacak. Verilen listelerde herhangi bir değişiklik yapılamayacak.

Ancak adayların listelerinde herhangi bir üyenin ayrılması durumunda asil ve yedek durumuna göre dışarıdan bir isim listeye dahil edilebilecek.

GÖRÜCÜYE ÇIKACAKLAR

Şuana kadar Ahmet Bozdemir, Hüseyin Akdemir ve Lemi Keskin başkan adaylıklarını açıklayan isimler oldu. Mevcut başkan Ali Ay henüz aday olup olmayacağı ile ilgili açıklama yapmazken, yeniden aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Başkan adayları kongreden önce 14 mayıs'ta gerçekleştirilecek olağanüstü Divan Kurulu toplantısında görücüye çıkacak. Adaylar burada plan ve projelerini kamuoyu ile paylaşacak.

KAÇ ÜYE OY KULLANACAK?

Bursaspor'un toplam 5599 üyesi bulunuyor. Kongrenin ilk oturum olan 19-20 mayıs tarihleri arasında gerçekleşebilmesi için sayt çoğunluk (oy kullanma hakkı bulunan) olan 2197 delegenin genel kurula gelmesi gerekiyor.

Bursaspor'un ilk kongrede 4392 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Oy kullanamayacak üye sayısi ise 1207. Kongre ikinci oturuma kaldığı taktirde askıda bulunan üyelerin bazıları oy kullanma hakkı elde edeceği için bu sayılarda değişiklik olacak. Bu arada Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda oy kullanımı için  kurulacak sandık sayısı 15 olacak. 





BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
8 İSMİN SÖZLEŞMESİ BİTİYOR
Yayınlanma 09 Mayıs 2018, Çarşamba 04:30:06
BursaspordaBugün